Munnik Brandadvies

Geniet een heel jaar lang van je kersttraditie…

 

Creëer je eigen kersttraditie door ‘traditiegetrouw’ in je kerstvakantie de batterijen te vervangen van je rookmelders, een veilig en warm gevoel een héél jaar lang!

Namens alle medewerkers van Munnik Brandadvies BV wensen wij u heerlijke feestdagen en een veilig en opgeladen 2020!

Met Table-top en LEGO naar brandveilige zorg

 

Brandveiligheid is een belangrijk thema in de zorg. Overal waar mensen verzorgd worden, wonen en werken, moet het veilig zijn. Zeker als zelfstandig vluchten niet vanzelfsprekend is. Zorginstellingen hebben een zorgplicht naar cliënten en medewerkers die zich in hun locaties bevinden. Hierdoor hebben zorginstellingen een grote verantwoordelijkheid dat de zorglocaties brandveilig zijn. Alleen het nemen van veiligheidsmaatregelen op installatietechnisch gebied en het opstellen van een ontruimingsplan is niet afdoende om deze veiligheid te garanderen. De praktijk wijst uit dat juist het menselijk gedrag een grote rol speelt bij een incident. Laat Lego nou hét middel zijn om hier grip op te krijgen… Verder lezen…

Voorbereidingsmiddag Bouwbesluit en Bbl 2021

 

Buiten is het grijs en regenachtig. De beste plek is nu aan de cursustafel bij ons op kantoor om kennis bij te spijkeren wat betreft de eerst komende wijzigingen per januari 2020 van het Bouwbesluit. Uiteraard inclusief een vooruitblik op het nieuwe Bbl 2021 die het Bouwbesluit gaat vervangen. Regen is zo gek nog niet…

Een besloten of een niet-besloten ruimte, je scenario biedt mogelijkheden!

 

Een van de kernbegrippen uit het Bouwbesluit met betrekking tot ruimtes is ‘beslotenheid’. Er zijn behoorlijke verschillen in brandveiligheidseisen als we besloten en niet-besloten ruimten naast elkaar leggen. Het spreekt voor zich dat een buitenruimte een niet-besloten ruimte is. In een buitenruimte kan evengoed een brand ontstaan, maar omdat hitte, rook en niet verbrande gassen weg kunnen vloeien, vormen deze minder een bedreiging dan in een besloten situatie. Het eisenpakket wat betreft de brandveiligheid is daardoor lichter bij een niet-besloten ruimte.

In een aantal gevallen kunnen ruimten die in eerste instantie besloten lijken, toch als niet-besloten worden beschouwd. Dit geeft mogelijkheden voor meer (ontwerp)vrijheid en mogelijk lagere kosten. De categorie van een ruimte heeft daarom een behoorlijk impact. In de praktijk blijkt er verwarring te zijn wanneer een op het eerste oog besloten ruimte beschouwd mag worden als een niet-besloten ruimte. Reden genoeg voor Harrie Munnik om in onderstaand blog uitzonderingen, consequenties en mogelijkheden inzichtelijk te maken. Verder lezen…

Merckt Groningen

 

Plegt-Vos realiseert samen met vastgoedontwikkelaar MWPO in hartje Groningen hét woon-horecaconcept op de hoek van de Grote Markt; Merckt! Merckt combineert 18 luxe appartementen met een unieke sfeervolle belevingswereld van wonen, proeven en ontmoeten. Het totaal tien bouwlagen tellende gebouw biedt op de eerste verdiepingen ruimte aan foodcorners. Culinaire liefhebbers worden uitgenodigd om te reizen tussen verschillende keukens en culturen. Naast een breed aanbod van gezond tot bourgondisch biedt Merckt onderdak aan een bierbrouwerij, koffiebranderij en een distilleerderij. Boven dit culinair festijn genieten bewoners verdeeld over drie verdiepingen van hun appartementen met uitzicht over de bruisende binnenstad. Merckt sluit de bovenste verdieping af met een rooftopbar met gezamenlijke toegang voor meer dan honderd mensen. Kortom; een uitdaging voor een efficiënt brandveiligheidsvluchtplan. Verder lezen…

Geslaagde basisdag brandveiligheid

 

Donderdag 17 oktober 2019 mochten we een mooie groep cursisten verwelkomen. Het blijft mooi om cursisten enthousiast te zien worden van brandveiligheid. Aanmelding gemist? Incompany wordt de dag ook gegeven. Benieuwd naar mogelijkheden? We horen het graag!

Nieuwe aanpak brandveiligheid in het nieuwe Bbl 2021; info-2uur op 28 november a.s.

 

Het Bouwbesluit 2012 gaat veranderen. Op het gebied van de brandveiligheid komt er al per 1 januari 2020 een belangrijke wijziging. Deze gaat over de eisen voor zelfsluitende deuren bij corridorcomplexen en kamergewijze verhuur. Een wijziging met ingrijpende gevolgen. Wat verandert er en welke consequenties heeft dat voor uw gebouw? Munnik Brandadvies organiseert op 28 november van 14:00 tot 16:00 uur een informatiemiddag over dit thema. Wilt u niet voor ongewenste (financiële) verrassingen komen te staan, meld u zich dan nú aan! Deelname is kosteloos. Verder lezen…

Ook welkom Bram!

 

Bram Beunk richt zich binnen ons bureau op het maken van brandoverslagberekeningen en verzorgt het bijbehorende tekenwerk. De eventueel voortvloeiende onderzoeksvragen zet hij uit bij zijn opdrachtgever en verwerkt de uitkomsten in zijn eindresultaat.

Na zijn studie VWO wil hij zich richten op technische bouwkunde met brandveiligheid als specialisatie. Gedrevenheid en technisch inzicht zijn de keywords die Bram omschrijven in zijn aanpak richting creatieve oplossingen. Veelbelovende ingrediënten voor een toekomstig brandveiligheidsspecialist!

Welkom Jeppe!

 

Jeppe Gorter is de drijvende kracht voor onze projectleiders en adviseurs en ondersteunt hen in berekeningen, analyses en rapportages. Naast zijn opleiding tot Brandpreventiedeskundige zal Jeppe zich bezig houden met de complexere brandoverslagberekeningen, vultijdenmodellen, vuurlastberekeningen en ontvluchtingen.

Zijn nauwkeurigheid staat garant voor de aanlevering van complete rapportages waar zijn collega’s verder mee uit de voeten kunnen. Gecombineerd met zijn inzet als manschap bij Brandweer Haren draagt hij bij aan zowel de preventieve brandveiligheid als aan brandbestrijding tijdens een calamiteit. In de praktijk ervaren hoe destructief een brand zijn sporen achterlaat, zorgt bij Jeppe voor een hoge gedrevenheid om zich met passie voor zijn vak in te zetten. Resultaatgericht en serieuze bijdragen leveren aan ieders brandveiligheid!

Campus Kollum

Dat je door samen te werken tot prachtige dingen kan komen bewijst de Campus te Kollum. De plaatselijke middelbare scholen, het dorpshuis en de bibliotheek delen het nieuwe gebouw verspreid over de dag, waardoor elke ruimte optimaal benut wordt door diverse gebruikers. Het Design en Buildteam trapte de samenwerking af door hun krachten te bundelen vanaf schetsontwerp tot oplevering. Lees verder wat voor een pareltje Kollum rijker is….

Noorden 90 2019 11 Campus Kollum