Sugar City, Halfweg

De Middenfabriek in Sugar City in Halfweg (NH) is een voormalige fabriekshal die nu in gebruik is als locatie voor grootschalige evenementen en tv-opnamen. De hal is geheel gerestaureerd. Omdat daarbij ketels en installaties behouden zijn gebleven, heeft deze locatie een stoere, unieke uitstraling.

Geen gewoon gebouw
Gezien het gebruiksdoel van dit waardevolle industriële gebouw moet de brandveiligheid gewaarborgd zijn. Uit praktische en esthetische overwegingen wilde de opdrachtgever liever geen “gewone” brandscheidingswanden. Omdat de betonnen hal niet permanent wordt verwarmd, was het plaatsen van sprinklerinstallaties geen optie.

Brandscenario’s
Kentie & partners vroeg Munnik Brandadvies de brandveiligheidsvergunningen van deze unieke eventlocatie te regelen. Het gebouw zelf is brandveilig, omdat het geheel is opgetrokken uit beton.  De nadruk van ons advies lag daarom op de brandveiligheid van de inrichting en het materiaalgebruik tijdens evenementen en optredens, en op de vluchtroutes. We rekenden alle brandscenario’s door met behulp van het zonemodel “OZone”.

Voordeel
Door een slimme inzet van brandveilige materialen en goed aangegeven vluchtroutes waren dure ingrepen en installaties niet nodig om brandveiligheid te kunnen garanderen. De opdrachtgever spaart daardoor veel kosten uit. Bezoekers kunnen evenementen en tv-opnames in Sugar City (brand)veilig bijwonen. En de fabriekshal behoudt zijn waardevolle industriële uitstraling.