Koploper Project Groningen: duurzaam ondernemen voor MKB’ers. Munnik Brandadvies doet mee!

In de gemeenten Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren startte het initiatief voor een nieuwe Groninger Koploperronde. De aftrap was in het pand van de Holthausen Groep in Hoogezand. Aan het Koploperproject doet een groeiend aantal bedrijven en organisaties mee die hun bedrijfsvoering duurzamer willen maken en maatschappelijk verantwoorder willen ondernemen. Munnik Brandadvies deelt die wens en heeft zich aangesloten bij het Koploperproject.

Een deskundig adviseur zal de deelnemende bedrijven doorlichten op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Op basis van de uitkomsten stellen we zelf een bondige en praktische MVO-visie op en maken we een actieplan waarmee we MVO naar een nog hoger niveau brenger. Gedurende het komende jaar zullen wij ervaringen, kennis en ideeën uitwisselen met de collega-Koplopers.

Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door meerdere partijen: De Koploperbedrijven zelf, de drie participerende gemeenten, de Rabobank en de Provincie Groningen. Samen zullen we voor een duurzame bedrijfsvoering zorgen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Munnik Brandadvies gaat hieraan een duurzame bijdrage leveren.