Efficiënte tool bij brandveiligheidsinspecties

In een van onze vorige bijdragen kon u al lezen over de brandveiligheidsapp die wij ontwikkelen. De app is een handige en efficiënte tool bij de brandveiligheidsinspecties van gebouwen. De bouwkundige veiligheid – en desgevraagd ook installatietechnische en organisatorische voorzieningen – zijn met deze app op overzichtelijke wijze in woord en beeld te documenteren. Klanten kunnen zeer gemakkelijk de brandveiligheid van hun gebouw(en) in kaart laten brengen en zelf monitoren. Deze app biedt met name beheerders van meerdere gebouwen veel voordelen. Betrouwbare analyses zijn eenvoudig te maken. Met de app is een risicogestuurde aanpak van brandveiligheid mogelijk. Bij meerjarige onderhoudsplannen is een betere prioritering aan te brengen.

Is het gebruik van de app wel veilig?

Daarover kunnen we kort zijn: ja! De gegevens van deze app worden opgeslagen in the cloud en zijn daardoor eenvoudig vanaf elke gewenste plek – online en offline – benaderbaar. Met een paar klikken is de meest actuele informatie beschikbaar. Natuurlijk hebben we rekening gehouden met veiligheid en privacy tijdens het gebruik van de app. De veiligheid – met name van de gegevensopslag – borgen we door in de app de mogelijkheid voor autorisatie in te bouwen. Dan kunnen alleen personen die daarvoor bevoegd zijn, de gegevens inzien. Wie dat zijn, bepalen we in overleg met de klant.

Kennis delen

We werken er hard aan om deze brandveiligheidsapp op 1 januari 2018 operationeel te hebben. De komende periode benutten we om hem verder te perfectioneren. Dat doen we in samenwerking met enkele zorginstellingen en woningcorporaties. Want ook hier geldt: kennis is pas van waarde als je hem deelt. Met elkaar zorgen we ervoor dat de app optimaal en zeer gebruiksvriendelijk wordt uitgevoerd. Zodat zowel klanten als inspecteurs er straks prima mee uit de voeten kunnen.

De voordelen op een rij

Deze app brengt heel veel voordelen met zich mee. Als brandadviesbureau kunnen wij sneller en (kosten)efficiënter werken, tot wel 30% goedkoper. Het feit dat we afwijkingen meteen in de templates kunnen verwerken betekent een versnelling in het proces. Bevindingen kunnen meteen worden verwerkt in rapporten, waarbij de geleverde kwaliteit niet langer alleen afhankelijk is van de kundigheid van de inspecteur. Een hertoetsing wordt een fluitje van een cent. De app is zeer gebruiksvriendelijk en dashboards bieden overzichtelijkheid en structuur. Prioriteren zal een stuk eenvoudiger zijn. Bijkomend voordeel: de klant kan er nu actief in plaats van repressief mee aan de slag en kan daardoor beter sturen op risico’s. Zo zal deze applicatie een belangrijke bijdrage leveren aan de bouwkundige, installatietechnische en zelfs organisatorische brandveiligheid van vele bestaande gebouwen.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkeling van deze app? Of er eens met een van onze adviseurs over praten? Laat het ons weten via info@munnikbrandadvies.nl. Of bezoek ons in stand 2020 op de Promotiedagen op 7 en 8 november 2017 in MartiniPlaza Groningen.